Deze blog is zowel in het Nederlands als Engels geschreven. Benieuwd wat je ervan vindt! / This blog is written both in Dutch and English. Hope you like it / don't mind! * English below
Nederlands:

Ik hoorde laatst de opmerking dat iemand, bij het bekijken van mijn account op Instagram, soms een schuldgevoel krijgt. Het gevoel dat ik allemaal goede dingen doe voor anderen, maar dat je zelf niet helpt. Hierbij wil ik iedereen op het hart drukken: voel je nooooit schuldig als je mijn account bekijkt! Nooit. Mijn account is er om je te inspireren, om je tips en ideeën te geven voor een leuker leven en hoe je gelukkig kan worden van anderen helpen. Maar dit betekent niet dat je niet goed bezig bent als je geen vrijwilligerswerk doet. Je kunt ook gewoon lekker meekijken en met jezelf afspreken dat als het je leuk lijkt, dat je het ooit een keertje probeert.

Hierbij wil ik iedereen op het hart drukken: voel je nooooit schuldig als je mijn account bekijkt!

Ik ben zelf namelijk de eerste 28 jaar van mijn leven ook amper actief geweest in vrijwilligerswerk. Tot ik bij mijn droombaan weg moest en tijd had omdat ik intussen opzoek ging naar een nieuwe droombaan. En die tijd wilde ik nuttig besteden, dus besloot ik eens vrijwilligerswerk te gaan proberen. Dit bracht me veel meer dan ik vooraf bedacht had en daarmee is The Sunshine journey ontstaan. Ik was achteraf niet helemaal gelukkig bij die ‘droombaan’ en werd gelukkiger door iets voor een ander te doen. Maar ik had er dus ook de tijd en de mogelijkheden toe om dit te ontdekken.

Mijn boodschap voor jou

Wat ik hiermee wil zeggen? Als jij happy bent op je plek, geniet daar dan van. En als je toch opzoek bent naar meer voldoening of graag iets wilt betekenen voor een ander, dan zijn er 1000 dingen die je kunt doen om te helpen. En sommige dingen kosten slechts 1 seconde. Even lachen naar iemand, een deur openhouden of je kleingeld aan een dakloze geven bijvoorbeeld.

Heb je het gevoel dat je toch graag vrijwilligerswerk wilt doen? Besef je dan dat er een tijd komt dat jij er tijd voor hebt. Je wordt hopelijk 80+ jaar oud, dus je hebt tijd genoeg. Maak je geen zorgen:) En laat je intussen gewoon lekker inspireren met mijn reizen, mijn avonturen of mijn tips voor een leuker leven. Maar laat je vooral niet opjagen of rot voelen.

Afgesproken? Liefs, E

English:

I recently heard someone saying that, whenever she looks into my account on Instagram, she feels guilty. It’s a feeling of me doing lots of good thing for others, while you don’t help anyone but yourself. I hereby would like to shout out to anyone with similar thoughts: Never ever should you feel guilty when you look into my account. NEVER! My account is here to inspire, to share tips and to give you ideas to live a kinder & happier life. How helping others can make you feel better. But this doesn’t mean you’re not living a good and happy life when you don’t volunteer. Or that you’re not a good person. You are more than welcome to continuously follow me and whenever you feel inspired, just agree with yourself to try it sometime. Whenever that may be.

I hereby would like to shout out t anyone with similar thoughts: Never ever should you feel guilty when you look into my account. NEVER!

In the first 28 years of my life, I barely volunteered anywhere. I always worked very hard on my career and loved my job. Until I had to leave my dreamjob due to reorganizations and I got a lot of free time. Time to find a new job, but also to think about my future, my next step. I decided to spend the time wisely and tried volunteering once. Doing this brought me more than I could have ever imagined and that’s were The Sunshine Journey started. It turned my ‘dreamjob’ wasn’t exactly my happy place and I felt much more excited and fulfilled by helping others. But I had the time to try it out and find that happiness back then.

My message to you

The thing I’d like to say with this post? If you feel happy in the place you’re in, please enjoy it. And if you feel you’d like to do something for someone else, or you are in search for a feel of fulfillment: there are 1000 kind things to that just take second or two. Smiling to a person you pass, holding a door for someone or giving change to a homeless person for example.

Do you still have the feeling you need to do more and would like to try volunteering? Then realize yourself you have time. Plenty of time. I hope you will turn 80+ years old, so there’s enough time. Don’t you worry:) In between you may be inspired by my travels, my adventures and my tips to live a happy life. But please don’t let it rush you or make you feel bad. Never.

Can we agree on that, please? X, E

[miniorange_social_sharing/]